RM-hetta-logo-hvit

  • vinskap1
  • vinskap2
  • kombiskap

vinglassEgen "vinkjeller" på kjøkkenet?

Vin er en levende organisme som utvikler seg over tid. Temperatursvingninger, UV-stråler og vibrasjoner ødelegger selv de beste årgangsviner. De fleste viner bør lagres ved 12 grader og ved en luftfuktighet på ca. 70%.

Når venner blir invitert legger vertskapet seg virkelig i selen med matlagingen. Vinen skjenkes på langt nær den samme omsorgen og behandles til dels stemoderlig. Derfor er det viktig å gi vin de lagrings- og serveringsbetingelser den fortjener.

 


Det perfekte måltid

I produsentenes vinkjellere lagres alle viner ved samme temperatur. Temperaturen er mindre viktig så lenge den er konstant. Tabellen under viser den perfekte serveringstemperaturen for de ulike vinsortene. Er temperaturen i vinskapet lavere, lar du flasken stå i romtemperatur før servering.

Bon appetit!

Våre anbefalinger

Det er særlig fire ting du bør tenke på når du vurderer å lagre vin over lengre tid: temperatur, luftfuktighet, vibrering, og lys. Den ideelle lagringstemperaturen er mellom 8°C og 12°C. Den må i hvert fall ikke overstige 20 grader.

Våre anbefalinger